Om

Rebecca Karlsson

Triathlet

I always Tri my best!

Om mig

 

Namn: Karin Rebecca Karlsson

 

Född: 6 Januari 1984

 

Bor: Ljusdal, i hjärtat av natursköna Hälsingland.

 

Familj: Trolovad till världens finaste Wallberg och tillsammans har vi två charmtroll/huliganer (beroende på humör). Samt icke att förglömma katten Ozzy som flyttade in hos oss 2012. Kanske kände hon att denna familj behöver styras upp, för hon har verkligen vrålkoll på barnen.

 

Gör: Studerar till sjuksköterska vid Högskolan i Gävle.

 

Varför triathlon?

Varför inte? Triathlon är kinderägget som har allt! Spännande, utmanade och fartfyllt. Under en triathlontävling kan allt hända och inget är egentligen avgjort innan den feta damen sjunger.....

 

Min karriär som seriös träningsmupp började nog 2009 när jag fått min andra son och verkligen inte trodde att jag skulle kunna få någon kropp tillbaka.

 

För att tappa i vikt snabbt så började jag springa. Gud så jobbigt det var, men jag kommer ihåg känslan när jag faktiskt kunde springa i 30 min utan gångpauser. Shit vad jag kände mig bra!

 

Jag var med i några motionstävlingar och hamnade i det övre segmentet av resultatlistan. Kände att det här kan jag ju kanske bli bra på och började träna med ännu större frenesi.

 

Skadorna kom som ett brev på posten, först benhinnorna och sedan ett löparknä som terroriserade mig i mer än ett år. Tillslut gick jag med på operation och det beslutet har jag inte behövt ångra.

 

Under denna tidsperiod så var jag tvungen att hitta alternativa vägar för att bibehålla kondition och eftersom jag hade en gammal mtb (Gammel Treken) så låg det nära till hands att börja cykla.

 

En dag berättade min sjukgymnast att han läst en artikel om något som hette triathlon: "Det kanske skulle vara något för dig Rebecca, du som gillar att träna dag som natt".

Jag gick hem, dammsög nätet och tyckte det lät sjukt roligt och utmanande.

 

Något som särskilt fångade mig var att triathleter är några av världens mest vältränade idrottsmän och samtidigt de minst skadedrabbade.

 

Ironman var något annat som fångade mitt intresse. Min fascination har gått från att det är något ouppnåeligt för supermänniskor, via "jodå det kan gå", till beslut om debut för fröken Karlsson 2015.

 

2012 började jag cykla med Ljusdals cykelklubb. De tog mig snabbt under sina vingar och visade mig vad cykelträning verkligen innebär. De gav mig möjligheten att prova en racer och jag blev helt såld. I mitten av sommaren for jag och min älskling till Stockholm och kom hem med Pärlan.

 

I augusti samma år gjorde jag min första triathlontävling i Stockholm över olympisk distans. Jag simmade bröstsim, vilket tog ungefär halva dagen. Hade en nära döden upplevelse när jag i slutet av simmomentet blev övercrawlad av några hurtiga killar som körde sprint-stafett.

 

Under cyklingen lyckades jag köra fel, råkade köra ända tillbaka till växlingsområdet istället för att vända vid angiven vändpunkt. Minns att jag tänkte under löpningen att just nu var jag en lång bit ifrån en Ironman, men tillslut kom jag i mål.

 

Och allt sedan dess har det inte funnits någon återvändo. Till min blogg >>

Ljusdal

Kontakt: info@rebeccakarlsson.se